Modifying As-Built Data Guide

Discussion in 'DIY' started by AngelDeath, Aug 11, 2016.

  1. HextallS550

    HextallS550 Well-Known Member
    Gold Sponsor


    Vehicle(s):
    2017 GT
    Joined:
    Jan 2, 2017
    Location:
    Columbus, OH
    Posts:
    966
    Likes Received:
    412
    0   0   0
    It doesn't work because you need to bypass the factory DSP/Amp with an RCA out, speaker level in harness.. You do know that the as built you're modifying is ACM as built, correct? NOT DSP as built. The ACM in the Premium cars is ALREADY line level into the DSP/Amp module. What you did was to effectively turn off the signal from the ACM to the DSP. Of course you had no voltage. Bypass the DSP/Amp module and make no changes for level out and you will be fine.
     
  2. HextallS550

    HextallS550 Well-Known Member
    Gold Sponsor


    Vehicle(s):
    2017 GT
    Joined:
    Jan 2, 2017
    Location:
    Columbus, OH
    Posts:
    966
    Likes Received:
    412
    0   0   0
    You can't change only rear or only front out to line level with a Mustang ACM. I checked this weekend on a base ACM and it doesn't work. That info came to me from the F150 sheet. I tried it on a friends F150 and it worked. Mustang ACM is unique however to our cars.
     
  3. Cobra Jet

    Cobra Jet Well-Known Member

    Vehicle(s):
    2018 Fastback Premium EB/PP and 94 Mustang Cobra
    Joined:
    Feb 12, 2015
    Location:
    NJ
    Posts:
    3,251
    Likes Received:
    968
    Rating:
    100%
    2   0   0
    Has anyone been able to cross reference the PP2 As Built power steering codes yet?
     
  4. Zepboy

    Zepboy 5LitresOfDemocracy

    First Name:
    Richard
    Vehicle(s):
    2016 Race Race Manual GT
    Joined:
    Jun 24, 2016
    Location:
    Perth, Western Australia
    Posts:
    93
    Likes Received:
    104
    0   0   0
    Hi All,
    I've modding 2015-2017 mustangs with an OBDlink MX for about 18 months now. We need to enable linelock in Australia (it's disabled by default for legal reasons). I've never had a problem yet on more than 50 cars that I've worked on. At the weekend I tried doing a 2018. Any time I tried to write the IPC section (enable linelock control) I would get a communication error (link disrupted) and it wont write it. Any thoughts? Im using an up to date FORScan as far as I'm aware.....
    Richard
     
  5. Spart

    Spart Well-Known Member

    Vehicle(s):
    17 GT350
    Joined:
    Jul 29, 2016
    Location:
    Iowa
    Posts:
    892
    Likes Received:
    316
    0   0   0
    It's possible the address it's in changed with the 2018 refresh. I would pull some as-built files on similarly configured 2017 and 2018 USDM cars and take a look, see if you can spot where it moved to.
     
  6. k4show

    k4show Well-Known Member

    Vehicle(s):
    2017 Mustang GT Premium PP
    Joined:
    Mar 4, 2017
    Location:
    Windsor, ON
    Posts:
    68
    Likes Received:
    11
    0   0   0
    Has anybody gotten the rear diff temperature to work in the cluster of a 17 GT? I tried enabling it, but Forscan was saying it was an incompatible configuration.
     
  7. EastTNMustang

    EastTNMustang Well-Known Member

    Vehicle(s):
    2017 Roush Stage 3
    Joined:
    May 14, 2017
    Location:
    Knoxville, TN
    Posts:
    243
    Likes Received:
    88
    0   0   0
    Do you actually have the rear diff temperature sensor? If not, then it won't matter what you have enabled.
     
  8. tarnisil

    tarnisil Well-Known Member

    Vehicle(s):
    Ford Mustang S550 turbo
    Joined:
    Apr 28, 2015
    Location:
    Italy
    Posts:
    252
    Likes Received:
    101
    0   0   0
    #2588 tarnisil, Sep 18, 2018
    Last edited: Sep 27, 2018
    Hello,
    I have a MY2015, no nav, with Sync 2 version 3.8. Do you think I may still activate navigation with the Forscan procedure? In the first page of this thread I read:

    - Enable Navigation on MyFord Touch System that didn't ship with navigation (NOTE: Ford has currently blocked this method, and for now it is no longer possible)

    Thanks in advance!

    EDIT: I did it!!!!! (with version 3.10)
     
  9. k4show

    k4show Well-Known Member

    Vehicle(s):
    2017 Mustang GT Premium PP
    Joined:
    Mar 4, 2017
    Location:
    Windsor, ON
    Posts:
    68
    Likes Received:
    11
    0   0   0
    Yes, all 2016+ have the rear diff sensor.
     
  10. chowman90

    chowman90 Well-Known Member

    Vehicle(s):
    2015 Mustang GT
    Joined:
    Nov 18, 2015
    Location:
    Canada
    Posts:
    120
    Likes Received:
    28
    Rating:
    100%
    1   0   0
    tarnisil - did the mod you want to do on my 2015. It worked!
     
  11. EastTNMustang

    EastTNMustang Well-Known Member

    Vehicle(s):
    2017 Roush Stage 3
    Joined:
    May 14, 2017
    Location:
    Knoxville, TN
    Posts:
    243
    Likes Received:
    88
    0   0   0
    Which line(s) and which Module did you try to change?
     
  12. EastTNMustang

    EastTNMustang Well-Known Member

    Vehicle(s):
    2017 Roush Stage 3
    Joined:
    May 14, 2017
    Location:
    Knoxville, TN
    Posts:
    243
    Likes Received:
    88
    0   0   0
    I didn't notice your sig line before...but not all 2016+ have the temp sensor, correct? Just the 2016+ with the Performance Pack/Torsen.
     
  13. tarnisil

    tarnisil Well-Known Member

    Vehicle(s):
    Ford Mustang S550 turbo
    Joined:
    Apr 28, 2015
    Location:
    Italy
    Posts:
    252
    Likes Received:
    101
    0   0   0
    Sorry! I just remembered I have 3.10 version of Sync 2: as a matter of fact, the mod (Forscan + png) did not worked... nav appears to be unlocked but sd card is not seen :(
    Anyone knows if nav can be unlocked in Sync 2 v.3.10???

     
  14. gixxersixxerman

    gixxersixxerman Well-Known Member

    First Name:
    Thomas
    Vehicle(s):
    2018 GT Premium PP1
    Joined:
    Jul 3, 2017
    Location:
    Las Vegas
    Posts:
    272
    Likes Received:
    89
    0   0   0
    Ive not gone through all 130+ pages, but cant find if you can turn the TPMS off. I did on my focus ST, would like to know if possible on the 18 GT. anyone know where id look?
     
  15. Racerx009

    Racerx009 Well-Known Member

    First Name:
    Anthony
    Vehicle(s):
    2017 Ford mustang gt non pp
    Joined:
    Aug 20, 2018
    Location:
    North Carolina
    Posts:
    206
    Likes Received:
    36
    Garage Profiles:
    1
    Occupation:
    Retired law enforcement /FBI automotive tech
    0   0   0
    That's the only thing I want is to be able to change my dashboard lights to red or blue
     
  16. PhxDemon

    PhxDemon New Member

    First Name:
    Matt
    Vehicle(s):
    2018 Mustang GT Premium
    Joined:
    Oct 13, 2018
    Location:
    Phoenix, Az
    Posts:
    3
    Likes Received:
    0
    0   0   0
    Does anyone else with a 2018 GT premium have issues seeing the ACM in ForScan? I purchased the expensive OBDLink MX bluetooth adapter and connected to it. When I connect to the car it only loads...

    PCM
    OBDII
    APIM
    PAM
    BdyCM
    BECMB

    Am I doing it wrong? Any suggestions would be greatly appreciated :)

    Edit: JK user error
     
  17. mejohn50

    mejohn50 Intergalactic Snail

    First Name:
    Mitch
    Vehicle(s):
    US Spec 2019 Mustang GT
    Joined:
    Jun 12, 2016
    Location:
    Germany
    Posts:
    105
    Likes Received:
    41
    0   0   0
    I started a thread with a question, but I’ll ask here too:

    Is there a way to enable the 10R80 gear indicator on the 2018+ non-digital dash to be always on with Forscan? I know it can be done with a tune, but I’m not looking to do that right now. I assume there has to be a way in Forscan but I looked in the spreadsheet and didn’t see anything. Any help is appreciated.

    https://www.mustang6g.com/forums/threads/10r80-standard-cluster-gear-indicator.111718/
     
  18. Lbj

    Lbj Well-Known Member

    First Name:
    Larry
    Vehicle(s):
    2017 mustang v6 auto Lightning Blue
    Joined:
    Mar 14, 2017
    Location:
    Washington court House OH
    Posts:
    188
    Likes Received:
    28
    0   0   0
    #2598 Lbj, Oct 23, 2018
    Last edited: Oct 23, 2018
    I not sure if this is a dumb a$$ question but do I need to-have forscan connected to the Internet to work or does it work when it’s connected to the car I live in a country and have lousy Internet service
     
  19. papinist

    papinist The Italian Pony

    First Name:
    Stefano
    Vehicle(s):
    Mustang EcoBoost MT Race Red EURO
    Joined:
    Nov 30, 2014
    Location:
    Tuscany, Italy
    Posts:
    3,152
    Likes Received:
    774
    0   0   0
    no internet connection needed :)
     
  20. Lbj

    Lbj Well-Known Member

    First Name:
    Larry
    Vehicle(s):
    2017 mustang v6 auto Lightning Blue
    Joined:
    Mar 14, 2017
    Location:
    Washington court House OH
    Posts:
    188
    Likes Received:
    28
    0   0   0
    Thank you papinist
     
Loading...

Share This Page