Paxton Install help

kcc0521

Well-Known Member
Joined
Feb 24, 2015
Messages
2,113
Reaction score
281
Location
Falls Church VA
First Name
Bo
Vehicle(s)
2015 Black GT PP
I am finishing up my paxton install and the instructions say to hook a 3/8 hose to the 3/8 barb on the intake tube but my tube is plugged. I was wondering if something has changed since instructions were written. I couldn't find a barb to go in the tube. I can go buy one but I wanted to make sure I should hook the hose there.
IMG_2093.JPG
IMG_2094.JPG





Advertisement

 

EgoBoost

9/11 Never Forget
Joined
Jul 23, 2014
Messages
481
Reaction score
208
Location
FL
Vehicle(s)
2019 Mustang GT/A10/Whipple En-route
So what is the black barb in the pic for?
 

AutoX_GT

Well-Known Member
Joined
Aug 10, 2015
Messages
186
Reaction score
50
Location
Columbus, OH
Vehicle(s)
2015 Mustang GT Performance Pack - Black
I think you're confusing the silver plug with the actual black bard in your pic. The 3/8 hose connects to the 90 degree barb in your pic.
 

asylum938

Well-Known Member
Joined
Jun 29, 2016
Messages
119
Reaction score
42
Location
pa
Vehicle(s)
18 Mustang GT
I'm not sure what manual your using but my bottom hole on the intake is plugged like yours.

Just have a hose running to the top barb.

I took a picture for reference but have to shrink it down to upload
 

Marvinmadman

Well-Known Member
Joined
Dec 9, 2016
Messages
841
Reaction score
163
Location
Louisiana
Vehicle(s)
16 EBM
Connect the hose to the black barbed 90 and that's it. The instructions show the connection disassembled for clarity, which actually fooled you on this occasion. :doh:
 

asylum938

Well-Known Member
Joined
Jun 29, 2016
Messages
119
Reaction score
42
Location
pa
Vehicle(s)
18 Mustang GT
[/URL][/IMG]
 
OP

kcc0521

Well-Known Member
Joined
Feb 24, 2015
Messages
2,113
Reaction score
281
Location
Falls Church VA
First Name
Bo
Vehicle(s)
2015 Black GT PP
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #7
Ok that makes sense. I was a bit delirious after working on it all day.
 
OP

kcc0521

Well-Known Member
Joined
Feb 24, 2015
Messages
2,113
Reaction score
281
Location
Falls Church VA
First Name
Bo
Vehicle(s)
2015 Black GT PP
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #8
I was using the vortech instructions and they are slightly different
 

Jeff_oddo

Well-Known Member
Joined
Apr 23, 2015
Messages
1,069
Reaction score
127
Location
VA
Vehicle(s)
Mustang GT Premium
Might want to plug that line going to the intake tube and run a small filter. At WOT the supercharger will actually cause your intake manifold runners to close at WOT sucking in air from that line. Route it like this pic, the circled blue part is what's causing it. So plug the intake barb and add a filter to that vacuum line that originally went to the intake.
IMG_7578.jpg
 
OP

kcc0521

Well-Known Member
Joined
Feb 24, 2015
Messages
2,113
Reaction score
281
Location
Falls Church VA
First Name
Bo
Vehicle(s)
2015 Black GT PP
  • Thread starter
  • Thread Starter
  • #10
Did lund tell you to do that because it was causing some sort of performance problem. Can you take a picture of your setup?
 

Jeff_oddo

Well-Known Member
Joined
Apr 23, 2015
Messages
1,069
Reaction score
127
Location
VA
Vehicle(s)
Mustang GT Premium
Did lund tell you to do that because it was causing some sort of performance problem. Can you take a picture of your setup?
He did, mainly for precaution more than anything.
 

Advertisement





 
8 - UPR Products


Advertisement
Top