Oil pressure light after lund tune??

Discussion in 'Vendors Mustang Journals / Projects' started by Niz55, Aug 9, 2016.

  1. Niz55

    Niz55 Well-Known Member

    Vehicle(s):
    17 GT350
    Joined:
    May 10, 2015
    Location:
    Us
    Posts:
    3,426
    Likes Received:
    1,036
    Rating:
    100%
    6   0   0
    Just installed the ff lund tune and after I started the car I got a check engine light and low oil pressure light warning.

    I ran the code and it was p065 or something can't Remember. It said performance too soon??? Anyways cleared the code and hasn't came on. But my oil pressure light come on with warning. As soon as I turn off the car and back on it goes away but comes back on again.

    My mods are
    Gt350 manifold
    Stock tb
    JLT intake

    This never happened before the tune. Yes I do have oil in my car
     
  2. OP
    OP
    Niz55

    Niz55 Well-Known Member

    Vehicle(s):
    17 GT350
    Joined:
    May 10, 2015
    Location:
    Us
    Posts:
    3,426
    Likes Received:
    1,036
    Rating:
    100%
    6   0   0
    problem fixed.
     
  3. Mustang21

    Mustang21 Active Member

    Vehicle(s):
    2017 mustang gt pp
    Joined:
    Dec 25, 2015
    Location:
    Reston va
    Posts:
    33
    Likes Received:
    1
    0   0   0
    How does the car with the gt350 intake? Does the car start up like normal?
     
  4. OP
    OP
    Niz55

    Niz55 Well-Known Member

    Vehicle(s):
    17 GT350
    Joined:
    May 10, 2015
    Location:
    Us
    Posts:
    3,426
    Likes Received:
    1,036
    Rating:
    100%
    6   0   0
    Yep. Dtives excellent. Pulls really hard.
     
  5. TSarge51

    TSarge51 Member

    Vehicle(s):
    2016 GT
    Joined:
    May 22, 2016
    Location:
    Bothell WA
    Posts:
    8
    Likes Received:
    0
    0   0   0
    How did you fix it?
     
  6. OP
    OP
    Niz55

    Niz55 Well-Known Member

    Vehicle(s):
    17 GT350
    Joined:
    May 10, 2015
    Location:
    Us
    Posts:
    3,426
    Likes Received:
    1,036
    Rating:
    100%
    6   0   0
    Tune was setup for a pp car with an oil gauge. My car is not a pp.
     
  7. OP
    OP
    Niz55

    Niz55 Well-Known Member

    Vehicle(s):
    17 GT350
    Joined:
    May 10, 2015
    Location:
    Us
    Posts:
    3,426
    Likes Received:
    1,036
    Rating:
    100%
    6   0   0
    Just realized I posted in the wrong section. Mods please move.

    Thanks
     
  8. kapiteinlangzaam

    kapiteinlangzaam Well-Known Member

    Vehicle(s):
    5.0 GT Coupe 6MT PP
    Joined:
    Jan 26, 2016
    Location:
    Netherlands
    Posts:
    1,791
    Likes Received:
    617
    Rating:
    100%
    2   0   0
    #8 kapiteinlangzaam, Nov 17, 2016
    Last edited: Nov 18, 2016
    I also got this problem after flashing a LUND tune. Thanks for the heads up, its put my mind at rest at least until LUND can send me a revised tune :)
     
  9. HrDrift

    HrDrift Well-Known Member

    Vehicle(s):
    2015 mustang gt
    Joined:
    May 22, 2015
    Location:
    Torrance
    Posts:
    79
    Likes Received:
    11
    Rating:
    100%
    1   0   0
    if you get it dynod post it up i would love to see the power with your setup
     
  10. kapiteinlangzaam

    kapiteinlangzaam Well-Known Member

    Vehicle(s):
    5.0 GT Coupe 6MT PP
    Joined:
    Jan 26, 2016
    Location:
    Netherlands
    Posts:
    1,791
    Likes Received:
    617
    Rating:
    100%
    2   0   0
    Jon at Lund sent me a revised tune yesterday and all good now.

    Getting it on a RR is on my list of things to do.

    An M6G member in the UK with the same mods dyno'd at 475 bhp crank. Previously had been tested on the same equipment (stock) at 415bhp crank.

    The gains seem to be huge, but for now my bum dyno tends to agree!
     
  11. GuntherRedox

    GuntherRedox Member

    Vehicle(s):
    Mustang GT 2017, Europe
    Joined:
    Jun 5, 2019
    Location:
    Brussels, Belgium
    Posts:
    5
    Likes Received:
    0
    0   0   0
    I have the same problem :-(

    I own a Mustang 2017 GT V8 Europe non PP (non Performance Pack).

    I installed myself a double gauges on the middle of the dashpanel (Oil Pressure & Vacuum) as a PP-model. Once the wiring is completed (from OEM APIM Sync), Vaccum gauge is alive but not the Oil Pressure gauge.

    With my HP Tuners Software (VCM Editor), I changed a thing in my tune (I have no a Tuner guy) for the ECU to broadcast the actual oil PSI.
    The non Performance Pack GT's use a dummy 'switch' but when you change the 'Oil Pressure Config' from 'Switch' to 'transducer' (see form General Engine in Software), my oil pressure gauge is now alive ! fine ! between 20 to 80 PSI.

    But now, after every engine start, the car has the 'low oil pressure' light come on. I understand well, the pressure information is now used by the gauge and, I suppose that, the ECU dummy 'switch' receive a pressure on null now.

    How can I disable this warning message ?
    It's a DTC code to turned off ?
    Do you have an old Tune file that I can browse?
    Thx
     
Loading...

Share This Page