p0420 and p0430 after 18 mani swap

Discussion in 'V8 5.0L Engine / Mods: Bolt-ons, Exhaust, Tuning' started by OnThree, Sep 9, 2019.

  1. OnThree

    OnThree Member

    Vehicle(s):
    2015 mustang GT
    Joined:
    Jan 21, 2019
    Location:
    Texas
    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    0   0   0
    Hey guys,

    Car is throwing the above codes after installing a locked out 18 manifold. Car has the mak cat deletes on it so I'm thinking the codes are tune related. Any ideas?

    Never had this code after the mak deletes so seems strange it would throw a code after swapping the intake manifold.
     
  2. Zelek

    Zelek Well-Known Member

    First Name:
    Matt
    Vehicle(s):
    2017 Mustang GT Premium PP, 2018 Honda Accord Touring 2.0T
    Joined:
    Feb 11, 2016
    Location:
    Austin, TX
    Posts:
    2,424
    Likes Received:
    1,145
    Rating:
    100%
    2   0   0
    Did you have a tune specifically done for the locked out manifold? It will throw all kinds of codes without it.
     
  3. OP
    OP
    OnThree

    OnThree Member

    Vehicle(s):
    2015 mustang GT
    Joined:
    Jan 21, 2019
    Location:
    Texas
    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    0   0   0
    Yeah, I did. I'm thinking it's an oversight from my tuner. Car runs great besides the CEL
     
  4. Zelek

    Zelek Well-Known Member

    First Name:
    Matt
    Vehicle(s):
    2017 Mustang GT Premium PP, 2018 Honda Accord Touring 2.0T
    Joined:
    Feb 11, 2016
    Location:
    Austin, TX
    Posts:
    2,424
    Likes Received:
    1,145
    Rating:
    100%
    2   0   0
    Yeah, those codes relate to the O2's. I'm betting it is tune related because you don't touch your O2's in that install at all. Only the knock sensors and plugs.
     
    bluebeastsrt likes this.
  5. OP
    OP
    OnThree

    OnThree Member

    Vehicle(s):
    2015 mustang GT
    Joined:
    Jan 21, 2019
    Location:
    Texas
    Posts:
    10
    Likes Received:
    0
    0   0   0
    Yup, that's what I thought as well. My tuner got back to me, it was a tune issue.
     
Loading...

Share This Page